Despre noi

Întrebări frecvente

 • Ce se inţelege prin adopţie?

  Adopţia este procedura de preluare în proprietate a câinilor fără stăpân din adăposturi, de către persoane fizice sau juridice, cu respectarea prevederilor legale.

 • Ce se inţelege prin adopţie la distanţa?

  Adopţia la distanţă este procedura prin care persoanele fizice şi/sau juridice îşi pot asuma responsibilitatea suportării cheltuielilor necesare întreţinerii câinilor fără stăpân în adăposturile publice peste perioada prevăzută în actele normative

 • Pentru a face o adopţie este suficient sa completez formularul?

  Formularului de adopţie îi sunt ataşate următoarele documente:

  • Copie după buletin,

  • Declaraţia data personal în vederea adopţiei.

 • Ce obligaţii implica deţinerea unui animal de companie?

  (1) Orice persoană care deţine un animal de companie sau care are grijă de un animal de companie trebuie să fie responsabil de sănătatea şi bunăstarea acestuia.

  (2) Orice persoană care deţine un animal de companie sau care se ocupă de acesta trebuie să-i asigure toate condiţiile, îngrijirile şi atenţia, ţinând cont de nevoile etologice, în funcţie de specie şi rasă, şi în special trebuie:

  a) să îi asigure, în cantitate suficientă, hrană şi apă;

  b) să îi asigure posibilitatea de mişcare;

  c) să ia măsurile necesare pentru a nu lăsa animalele să devină libere.”

 • De ce trebuie reclamate persoanele care abandonează pui de animale?

  Astfel de persoane reprezintă principalii responsabili pentru înmulțirea animalelor fără stăpân. Primăria și asociațiile de protecție a animalelor au sterilizat sute de animale fără stăpân, însă dacă abandonurile continuă, vor exista pe stradă mai mulți pui decât pot fi sterilizați.

Dacă aveţi întrebări legate de activitatea serviciului nostru, sau orice altă întrebare legată de adopţii care nu se regăseşte pe această pagină, vă rugăm să ne contactaţi.